E_NOTICE: Trying to get property of non-object in Controllers/Result.php:28E_NOTICE: Trying to get property of non-object in Controllers/Result.php:33E_NOTICE: Trying to get property of non-object in Controllers/Result.php:103 Koll på kassen!

Så här mycket sparar du!

Klicka på en butik och se priset och prisskillnaden mot övriga. De varumärken som ingår i kassen visas längst ner på sidan.
Växla mellan vecka, månad eller år
Läs mer

Vilken kasse ska du välja?

Stora prisskillnader!
Besparingen per vecka/månad/år, visar hur mycket du kan spara/förlora om du köper alla utvalda artiklarna i en butik jämfört med den butik du valt. För att se skillnaden per månad har vi multiplicerat veckoinköpet med 4,3 och med 52 för att se ett år. Skulle vi valt andra artiklar kan resultatet blivit annorlunda. (läs mer på startsidan om undersökningen)

Butiksurval
Vi har valt ut en butik från olika butikskedjor per område. Den utvalda butiken får representera den kedjan. Det kan därför finnas prisskillnader mellan olika butiker inom samma kedja. Detta gäller främst mellan ICA butiker, men även inom Coop och Hemköp. På Coop visas priserna som de anger som sina ”Stormarknadspriser” på Coop online. Detta är Coops lägsta priser i förhållande till övriga Coopbutiker. Handlar du i en liten Coop butik eller Coop Konsum är priserna högre. Vi har inte med kedjor med för smalt sortiment som svårgör jämförbarhet av matkassen.

Så här har vi räknat
Kassens pris är en sammanräkning av de varor som Matpriskollen valt ut för en stor vecko- eller månadshandling. Varuvärdet och varuvalet baseras på dina val av stad och hushållssituation. Ordinarie pris på exakt samma varor har jämförts mellan butikerna i samma stad. Inom frukt, grönsaker och en del kött och mejeri är jämförbarheten svårare, då varje kedja har sina egna leverantörer. Där har vi efter bästa förmåga jämfört vad likvärdiga varor kostar. (läs mer på startsidan)

Längst ner på sidan kan du inom respektive varugrupp se vilka varumärken som jämförts. Vi skriver inte ut vilken exakt vara, antal, mängd, storlek etc., då risken finns att butikerna börjar ändra priserna på just dessa artiklarna. Matpriskollen kommer framöver rotera innehållet i kassarna.
Totalpris:
kr